Costel Vînătoru, care ocupă funcția de director la Laboratorul de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, a întocmit o lista cu cele mai bune plante care purifică aerul din casă și te scapă de gazele care-ți afecteazăa sănătatea. Astfel, TOP 5 plante sunt: Iedera ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târgul internaţional pentru industria alimentară - are loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional ROMEXPO, fiind cel mai important eveniment dedicat industriei alimentare din România. Manifestarea se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizată de ...
Read More
AVINCIS
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

600 de mii de oameni cu probleme la mașinile Renault, Nissan și Dacia

Grupul Renault – Nissan nu stau prea bine la capitolul motoare, nu in ultimul timp. Celor doua companii li s-au raportat probleme numeroase cu privire la functionarea corecta a motoarelor din dotarea masinilor. Printre marcile afectate se numara si masinile Dacia. Desigur ca firma inca incearca sa arunce cu apa peste foc. Reuseste?

In urma cu vreo 4 luni asa, prin primavara, un român a dat în judecată Renault, firma care are in proprietate marca Dacia. In timpul acestui proces s-au descoperit o serie de probleme cu privire la functionarea motoarelor din dotarea masinilor. Se pare ca motoarele 1.2 TCe cu care sunt dotate mașinile Dacia consumă excesiv ulei.

Tipul de motor este utilizat de Renault și Nissan. Din gama Dacia, motorul a fost introdus pe modelele Duster, Lodgy și Dokker. De la Renault apare dotat cu acest tip de motor Clio, Captur, Mégane, Scénic, Kadjar și Kangoo. Nissan are Qashqai, Juke, Pulsar. Mercedes are pe Citan, de asemeni.

Renault și Nissan, ambele companii, se pare ca au aceeasi strategie cu privire la stingerea scandalurilor. Au incercat sa inchida gura clientilor afectati de problemele motoarelor 1.2 TCe prin despagubiri. De pilda, cei cu Nissan-urile au avut oferte de rascumparare de pana la 90% din valoarea autoturismului, se arata in presa. Aproape 10.000 de modele afectate au fost cumparate de romani. Între anii 2012 si 2018 s-au cumparat 10.458 de mașini in urmatorul fel: 3.136 Dacia, 4.607 Renault și 2.715 Nissan.

Acestea sunt echipate cu 1.2 TCe și problemele sunt grave, privind consumul de ulei. Mondial, ar fi vorba despre 600.000 de mașini afectate.

Oficiali Renault au anuntat ca nu au idei despre modul in care ar putea rezolva aceasta problema la modelele Renault, Nissan sau Dacia. Firma a denumit achizitiile clientilor drept „gesturi comerciale”.

Gabriel Ganea este unul dintre romanii afectati de aceasta problema. Nissan a cumpărat de la el un Juke, în iulie, pentru 14.400 de euro (89% din valoarea sa nouă).

Motorul a fost realizat la Valladolid, Spania, între 2012 și 2015.

Iata si romanul care a dat in judecata Renault:

„În momentul în care motorul autoturismului s-a dat jos de pe autoturism și s-a pus pe bancul de lucru s-a observat că acesta a avut pierderi de ulei pe la îmbinarea capacului de la sistemul de distribuţie cu blocul motor, fapt care se va prezenta și în imagini”, a declarat un mecanic care a fost numit sa analizeze modul de functionare a motorului.

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1