echipa trelleborg, farming simulator league, corteva
Giganții din industria gaming-ului i-au învins pe cei din echipa Grimme, câștigând premiul în valoare de 30.000 euro Erlangen, Germania – 21 septembrie 2020 – Corteva Agriscience are plăcerea de a anunța câștigătorul finalei Farming Simulator League: Echipa Trelleborg. Echipa Trelleborg a fost aleasă campioană și premiată cu suma de ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
AVINCIS
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Astronomii au anunțat descoprirea „Discului Wolfe”, o galaxie cu disc aflată într-o lume foarte îndepărtată de galaxia noastră. Astromonii au fost impresionați de particularitățile acestei galaxii, pe care nici un alt cercetător nu a mai întâlnit-o, având o vechime aproximativă de 12.5 miliarde de ani. Ce-i impresionează cel mai tare ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

600 de mii de oameni cu probleme la mașinile Renault, Nissan și Dacia

Grupul Renault – Nissan nu stau prea bine la capitolul motoare, nu in ultimul timp. Celor doua companii li s-au raportat probleme numeroase cu privire la functionarea corecta a motoarelor din dotarea masinilor. Printre marcile afectate se numara si masinile Dacia. Desigur ca firma inca incearca sa arunce cu apa peste foc. Reuseste?

In urma cu vreo 4 luni asa, prin primavara, un român a dat în judecată Renault, firma care are in proprietate marca Dacia. In timpul acestui proces s-au descoperit o serie de probleme cu privire la functionarea motoarelor din dotarea masinilor. Se pare ca motoarele 1.2 TCe cu care sunt dotate mașinile Dacia consumă excesiv ulei.

Tipul de motor este utilizat de Renault și Nissan. Din gama Dacia, motorul a fost introdus pe modelele Duster, Lodgy și Dokker. De la Renault apare dotat cu acest tip de motor Clio, Captur, Mégane, Scénic, Kadjar și Kangoo. Nissan are Qashqai, Juke, Pulsar. Mercedes are pe Citan, de asemeni.

Renault și Nissan, ambele companii, se pare ca au aceeasi strategie cu privire la stingerea scandalurilor. Au incercat sa inchida gura clientilor afectati de problemele motoarelor 1.2 TCe prin despagubiri. De pilda, cei cu Nissan-urile au avut oferte de rascumparare de pana la 90% din valoarea autoturismului, se arata in presa. Aproape 10.000 de modele afectate au fost cumparate de romani. Între anii 2012 si 2018 s-au cumparat 10.458 de mașini in urmatorul fel: 3.136 Dacia, 4.607 Renault și 2.715 Nissan.

Acestea sunt echipate cu 1.2 TCe și problemele sunt grave, privind consumul de ulei. Mondial, ar fi vorba despre 600.000 de mașini afectate.

Oficiali Renault au anuntat ca nu au idei despre modul in care ar putea rezolva aceasta problema la modelele Renault, Nissan sau Dacia. Firma a denumit achizitiile clientilor drept „gesturi comerciale”.

Gabriel Ganea este unul dintre romanii afectati de aceasta problema. Nissan a cumpărat de la el un Juke, în iulie, pentru 14.400 de euro (89% din valoarea sa nouă).

Motorul a fost realizat la Valladolid, Spania, între 2012 și 2015.

Iata si romanul care a dat in judecata Renault:

„În momentul în care motorul autoturismului s-a dat jos de pe autoturism și s-a pus pe bancul de lucru s-a observat că acesta a avut pierderi de ulei pe la îmbinarea capacului de la sistemul de distribuţie cu blocul motor, fapt care se va prezenta și în imagini”, a declarat un mecanic care a fost numit sa analizeze modul de functionare a motorului.

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1