Astăzi toată lumea are nevoie de pastile, fie că vorbim de suplimente alimentare sau de boli/afecțiuni mai puțin grave. Această necesitate a populației se reflectă, desigur, în oferta permanentă crescândă a pieței farmaceutice. Se nasc din ce în ce mai multe afaceri de acest gen și ele sunt foarte profitabile ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fermierii campioni, hibrizii de porumb pioneer
„Suntem la început de an, pentru mulți este momentul bilanțurilor și al socotelilor, iar pentru noi, compania Corteva Agriscience, este momentul să observăm care sunt preferințele fermierilor în ceea ce privește hibrizii pe care îi aleg pentru propriile ferme. Mulți dintre ei și-au comandat deja sămânța pentru acest sezon, iar ...
Read More
AVINCIS
sunrise, ammouliani, grecia, muntele athos
AMMOULIANI  AVENTURI ÎN GRECIA, LÂNGĂ MUNTELE ATHOS Aventuri în Grecia trăiau, încă de demult, românii, ehe, de pe vremea palicarilor. De pe când era un spațiu comun Balcanii, de pe vremea când machidonii, românii macedoneni hălăduiau prin Pind, pe-aici ne cam făceau veacul. Dar și după 1989, adică din 1990 ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Cronică de carte Titlu: Peter Camenzind Autor: Hermann Hesse Editura: Rao Clasic                                                       Traducere din limba germană: Graal Soft Anul apariției: 2017 Număr pagini: 221 Începând cu judecata că Dumnezeu se regăsește cu întreaga sa creație sau cum spunea Spinoza: Deus sive Natura, romanul de debut a lui Hermann Hesse ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

600 de mii de oameni cu probleme la mașinile Renault, Nissan și Dacia

Grupul Renault – Nissan nu stau prea bine la capitolul motoare, nu in ultimul timp. Celor doua companii li s-au raportat probleme numeroase cu privire la functionarea corecta a motoarelor din dotarea masinilor. Printre marcile afectate se numara si masinile Dacia. Desigur ca firma inca incearca sa arunce cu apa peste foc. Reuseste?

In urma cu vreo 4 luni asa, prin primavara, un român a dat în judecată Renault, firma care are in proprietate marca Dacia. In timpul acestui proces s-au descoperit o serie de probleme cu privire la functionarea motoarelor din dotarea masinilor. Se pare ca motoarele 1.2 TCe cu care sunt dotate mașinile Dacia consumă excesiv ulei.

Tipul de motor este utilizat de Renault și Nissan. Din gama Dacia, motorul a fost introdus pe modelele Duster, Lodgy și Dokker. De la Renault apare dotat cu acest tip de motor Clio, Captur, Mégane, Scénic, Kadjar și Kangoo. Nissan are Qashqai, Juke, Pulsar. Mercedes are pe Citan, de asemeni.

Renault și Nissan, ambele companii, se pare ca au aceeasi strategie cu privire la stingerea scandalurilor. Au incercat sa inchida gura clientilor afectati de problemele motoarelor 1.2 TCe prin despagubiri. De pilda, cei cu Nissan-urile au avut oferte de rascumparare de pana la 90% din valoarea autoturismului, se arata in presa. Aproape 10.000 de modele afectate au fost cumparate de romani. Între anii 2012 si 2018 s-au cumparat 10.458 de mașini in urmatorul fel: 3.136 Dacia, 4.607 Renault și 2.715 Nissan.

Acestea sunt echipate cu 1.2 TCe și problemele sunt grave, privind consumul de ulei. Mondial, ar fi vorba despre 600.000 de mașini afectate.

Oficiali Renault au anuntat ca nu au idei despre modul in care ar putea rezolva aceasta problema la modelele Renault, Nissan sau Dacia. Firma a denumit achizitiile clientilor drept „gesturi comerciale”.

Gabriel Ganea este unul dintre romanii afectati de aceasta problema. Nissan a cumpărat de la el un Juke, în iulie, pentru 14.400 de euro (89% din valoarea sa nouă).

Motorul a fost realizat la Valladolid, Spania, între 2012 și 2015.

Iata si romanul care a dat in judecata Renault:

„În momentul în care motorul autoturismului s-a dat jos de pe autoturism și s-a pus pe bancul de lucru s-a observat că acesta a avut pierderi de ulei pe la îmbinarea capacului de la sistemul de distribuţie cu blocul motor, fapt care se va prezenta și în imagini”, a declarat un mecanic care a fost numit sa analizeze modul de functionare a motorului.

, , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1