In general, dupa cum bine stiti, medicamentele nu se consuma decat daca este neaparat nevoie si la sfatul medicului. Nici macar antiinflamatoarele nu se recomanda sa fie luate fara discernamant, intrucat majoritatea dintre acestea prezinta efecte adverse si te poti trezi cu alergii sau intoleranțe de care nici macar nu ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CAMPANIE FGCR În primul număr din DECANTOR, FGCR a intrat cu 3 advertoriale. Unul are ca headline: GARANTĂM VIITORUL PROSPER AL FAMILIEI TALE. Un al doilea este mai metaforic, înfâțișând doi mâini care îngrijesc o plăntuță - și, mai vizibil inscripționat (în centrul paginii): 100 % PENTRU TINE Iar al ...
Read More
AVINCIS
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Google Arts & Culture lansează expozițiile de artă a 4 noi parteneri din România. Muzeul Național Cotroceni, Castelul Peleș, Complexul Muzeal Național Moldova din Iași și Asociația „Semne Cusute” și-au digitalizat colecțiile de artă și le-au publicat pe Arts & Culture, platforma Google care oferă acces la patrimoniul istoric și ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Beneficiile incredibile ale fasolei verzi

Astazi vorbim despre proprietatile uimitoare ale fasolei verzi. Indiferent de tipul de fasole, cel mai important lucru este ca ea sa nu fie deshidratata, sa aiba modificări de colorație sau brunificări.

Daca o incluzi in alimentatia ta, trebuie sa stii ca ea previne hipertensiunea arterială, constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita, intrucat contine magneziu și potasiu. Fasolea verde poate fi consumata si in cantitati mai mari, intrucat ea este usor de digerat de ficat, scade toxicitatea, iar vitaminele din care este compusa mentin organul sanatos.

De asemenea, medicii sfatuiesc diabeticii de tip 1 sau 2 sa o consume, fiind in acelasi foarte buna si pentru cei care vor sa mai dea cateva kilograme jos, intrucat nu are multe calorii si iti ofera si satietatea de care ai nevoie.

Totodata, stimulează tranzitul intestinal, prezinta proprietăți diuretice, blocheaza depunerea rapidă a excesului de glucoză.

Cel mai bine este ca fasolea sa fie facuta in abur sau fiartă, dar nu exagerat, pentru a nu elimina vitaminele și substantele active.

Nu e bine sa cumparati conservele cu fasole, dar de luat congelat si pus la pastrat, e ok, deoarece 50% din calitățile sale nutritive raman.

Poate fi realizata in mai multe modalitati, cu suc de roșii, condimente și ulei, cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Cel mai usor e de facut cu ulei și sare sau adaugand busuioc, mentă, ghimbir sau cimbru.

Fasolea verde poate vindeca corpul de anumite probleme, fiind inclusa des in diete, mentinand functiunile principale ale pancreasului și detoxifică organismul, intrucat are clorofilă.

Este bun si pentru persoanele care au probleme cu ateroscleroză, alimentul avand vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Previne, in acelasi timp, cancerul de colon, intrucat are multe fibre și prezinta acțiunii inhibatoare care ataca substanțele cancerigene din alimentele periculoase, aditivate și procesate.

Beta-carotenul, flavonoidele din păstăile de culoare galbenă, precum și vitamina C, care este in orice fel de fasole, au proprietati antiinflamatoare asupra căilor respiratorii.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN