Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Beneficiile incredibile ale fasolei verzi

Astazi vorbim despre proprietatile uimitoare ale fasolei verzi. Indiferent de tipul de fasole, cel mai important lucru este ca ea sa nu fie deshidratata, sa aiba modificări de colorație sau brunificări.

Daca o incluzi in alimentatia ta, trebuie sa stii ca ea previne hipertensiunea arterială, constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita, intrucat contine magneziu și potasiu. Fasolea verde poate fi consumata si in cantitati mai mari, intrucat ea este usor de digerat de ficat, scade toxicitatea, iar vitaminele din care este compusa mentin organul sanatos.

De asemenea, medicii sfatuiesc diabeticii de tip 1 sau 2 sa o consume, fiind in acelasi foarte buna si pentru cei care vor sa mai dea cateva kilograme jos, intrucat nu are multe calorii si iti ofera si satietatea de care ai nevoie.

Totodata, stimulează tranzitul intestinal, prezinta proprietăți diuretice, blocheaza depunerea rapidă a excesului de glucoză.

Cel mai bine este ca fasolea sa fie facuta in abur sau fiartă, dar nu exagerat, pentru a nu elimina vitaminele și substantele active.

Nu e bine sa cumparati conservele cu fasole, dar de luat congelat si pus la pastrat, e ok, deoarece 50% din calitățile sale nutritive raman.

Poate fi realizata in mai multe modalitati, cu suc de roșii, condimente și ulei, cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Cel mai usor e de facut cu ulei și sare sau adaugand busuioc, mentă, ghimbir sau cimbru.

Fasolea verde poate vindeca corpul de anumite probleme, fiind inclusa des in diete, mentinand functiunile principale ale pancreasului și detoxifică organismul, intrucat are clorofilă.

Este bun si pentru persoanele care au probleme cu ateroscleroză, alimentul avand vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Previne, in acelasi timp, cancerul de colon, intrucat are multe fibre și prezinta acțiunii inhibatoare care ataca substanțele cancerigene din alimentele periculoase, aditivate și procesate.

Beta-carotenul, flavonoidele din păstăile de culoare galbenă, precum și vitamina C, care este in orice fel de fasole, au proprietati antiinflamatoare asupra căilor respiratorii.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1