Costel Vînătoru, care ocupă funcția de director la Laboratorul de Genetică şi Ameliorare din cadrul Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură din Buzău, a întocmit o lista cu cele mai bune plante care purifică aerul din casă și te scapă de gazele care-ți afecteazăa sănătatea. Astfel, TOP 5 plante sunt: Iedera ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târgul internaţional pentru industria alimentară - are loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional ROMEXPO, fiind cel mai important eveniment dedicat industriei alimentare din România. Manifestarea se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizată de ...
Read More
AVINCIS
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Beneficiile incredibile ale fasolei verzi

Astazi vorbim despre proprietatile uimitoare ale fasolei verzi. Indiferent de tipul de fasole, cel mai important lucru este ca ea sa nu fie deshidratata, sa aiba modificări de colorație sau brunificări.

Daca o incluzi in alimentatia ta, trebuie sa stii ca ea previne hipertensiunea arterială, constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita, intrucat contine magneziu și potasiu. Fasolea verde poate fi consumata si in cantitati mai mari, intrucat ea este usor de digerat de ficat, scade toxicitatea, iar vitaminele din care este compusa mentin organul sanatos.

De asemenea, medicii sfatuiesc diabeticii de tip 1 sau 2 sa o consume, fiind in acelasi foarte buna si pentru cei care vor sa mai dea cateva kilograme jos, intrucat nu are multe calorii si iti ofera si satietatea de care ai nevoie.

Totodata, stimulează tranzitul intestinal, prezinta proprietăți diuretice, blocheaza depunerea rapidă a excesului de glucoză.

Cel mai bine este ca fasolea sa fie facuta in abur sau fiartă, dar nu exagerat, pentru a nu elimina vitaminele și substantele active.

Nu e bine sa cumparati conservele cu fasole, dar de luat congelat si pus la pastrat, e ok, deoarece 50% din calitățile sale nutritive raman.

Poate fi realizata in mai multe modalitati, cu suc de roșii, condimente și ulei, cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Cel mai usor e de facut cu ulei și sare sau adaugand busuioc, mentă, ghimbir sau cimbru.

Fasolea verde poate vindeca corpul de anumite probleme, fiind inclusa des in diete, mentinand functiunile principale ale pancreasului și detoxifică organismul, intrucat are clorofilă.

Este bun si pentru persoanele care au probleme cu ateroscleroză, alimentul avand vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Previne, in acelasi timp, cancerul de colon, intrucat are multe fibre și prezinta acțiunii inhibatoare care ataca substanțele cancerigene din alimentele periculoase, aditivate și procesate.

Beta-carotenul, flavonoidele din păstăile de culoare galbenă, precum și vitamina C, care este in orice fel de fasole, au proprietati antiinflamatoare asupra căilor respiratorii.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1