Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute. Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Beneficiile incredibile ale fasolei verzi

Astazi vorbim despre proprietatile uimitoare ale fasolei verzi. Indiferent de tipul de fasole, cel mai important lucru este ca ea sa nu fie deshidratata, sa aiba modificări de colorație sau brunificări.

Daca o incluzi in alimentatia ta, trebuie sa stii ca ea previne hipertensiunea arterială, constipația, colesterolul crescut, bolile de ficat, precum hepatita, intrucat contine magneziu și potasiu. Fasolea verde poate fi consumata si in cantitati mai mari, intrucat ea este usor de digerat de ficat, scade toxicitatea, iar vitaminele din care este compusa mentin organul sanatos.

De asemenea, medicii sfatuiesc diabeticii de tip 1 sau 2 sa o consume, fiind in acelasi foarte buna si pentru cei care vor sa mai dea cateva kilograme jos, intrucat nu are multe calorii si iti ofera si satietatea de care ai nevoie.

Totodata, stimulează tranzitul intestinal, prezinta proprietăți diuretice, blocheaza depunerea rapidă a excesului de glucoză.

Cel mai bine este ca fasolea sa fie facuta in abur sau fiartă, dar nu exagerat, pentru a nu elimina vitaminele și substantele active.

Nu e bine sa cumparati conservele cu fasole, dar de luat congelat si pus la pastrat, e ok, deoarece 50% din calitățile sale nutritive raman.

Poate fi realizata in mai multe modalitati, cu suc de roșii, condimente și ulei, cu un sos alb, pregătit din smântînă și gălbenuș. Cel mai usor e de facut cu ulei și sare sau adaugand busuioc, mentă, ghimbir sau cimbru.

Fasolea verde poate vindeca corpul de anumite probleme, fiind inclusa des in diete, mentinand functiunile principale ale pancreasului și detoxifică organismul, intrucat are clorofilă.

Este bun si pentru persoanele care au probleme cu ateroscleroză, alimentul avand vitamine A , C, magneziului, potasiului, acizilor grași.

Previne, in acelasi timp, cancerul de colon, intrucat are multe fibre și prezinta acțiunii inhibatoare care ataca substanțele cancerigene din alimentele periculoase, aditivate și procesate.

Beta-carotenul, flavonoidele din păstăile de culoare galbenă, precum și vitamina C, care este in orice fel de fasole, au proprietati antiinflamatoare asupra căilor respiratorii.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN