malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
AVINCIS
malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cel mai bun mod de a-ți crește nivelul de hemoglobină

De este important să vă păstrați la nivele normale hemoglobina – pentru că, dacă aceasta scade, începeți să aveți neplăceri din ce în ce mai mari cauzate de o oboseală acută, care produce senzații de slăbiciune, putând duce în final chiar și la anemie. De aceea, astăzi fără prezentăm alimentele bogate în fier, care vă vor crește nivelul de hemoglobină din sistem:

  • Stafide.

Datorită faptului că este plină de fier și pot fi consumate împreună cu cerealele, acestea sunt printre cele mai recomandate alimente care vă pot crește nivelul de hemoglobină. Le puteți introduce și în terci sau iaurt. În cazul în care aveți diabet avem o soluție și pentru dvs. – deși este de recomandat să nu consumați multe stafide (pentru că vor crește nivelul glucozei), continuați să citiți mai jos articolul. Puteți consuma alte alimente.

  • Roșii uscate la soare.

Roșiile au o tonă de fier, dar și vitamina C, lucru care contribuie la o mai rapidă și mai corectă asimilare a fierului în sistem.

Alături de humus, omletă sau salată, ele pot fi consumate lejer, gustul lor fiind totodată o plăcere pentru papilele tale gustative!

  • Curmale japoneze.

Sunt pline de fier și vitamina C și pot crește enorm și rapid nivelul hemoglobinei.

  • Caise deshidratate.

Pe lângă primele două minerale menționate mai sus, conține și fibre. Totodată, este bună contra constipației. Se consumă ca atare sau adăugate în iaurturi sau cereale.

  • Dudele.

Dinb categoria fructelor de pădure, acestea sunt cele mai recomandate de nutriționiști, deoarece au cel mai mult fier, dar și printre cele mai multe proteine, lucru care crește nivelul hemoglobinei.

  • Curmalele.

Te scapă de senzația de foame, însă trebuie consumate cu mare grijă, deoarece au o tonă de zahăr, motiv pentru care diabeticii ar trebui să aibă grijă la cât de mult mănâncă aceste alimente.

  • Rodiile.

Datorită nivelului ridicat de vitamina C și fierului, rodiile pot avea beneficii incredibile asupra corpului.

  • Coacăzele.

Au aceleași proprietăți (aproape) ca fructele de pădure. Se consumă alaături de prăjituri, clătite și smoothie-uri. Au mult fier și proteine, lucru care contribuie la o mai bună circulație a sângelui.

  • Pepenele.

Pe lângă ce pepenele îți curăță foarte bine sistemul digestiv și te hidratează cel mai bine dintre toate fructele, acesta majorează nivelul hemoglobinei.

  • Prunele uscate.

Au foarte multe fibre, dar te scapă și de constipație. Având fier, prunele uscate au același efect ca fructele menționate mai sus.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1