Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cel mai bun mod de a-ți crește nivelul de hemoglobină

De este important să vă păstrați la nivele normale hemoglobina – pentru că, dacă aceasta scade, începeți să aveți neplăceri din ce în ce mai mari cauzate de o oboseală acută, care produce senzații de slăbiciune, putând duce în final chiar și la anemie. De aceea, astăzi fără prezentăm alimentele bogate în fier, care vă vor crește nivelul de hemoglobină din sistem:

  • Stafide.

Datorită faptului că este plină de fier și pot fi consumate împreună cu cerealele, acestea sunt printre cele mai recomandate alimente care vă pot crește nivelul de hemoglobină. Le puteți introduce și în terci sau iaurt. În cazul în care aveți diabet avem o soluție și pentru dvs. – deși este de recomandat să nu consumați multe stafide (pentru că vor crește nivelul glucozei), continuați să citiți mai jos articolul. Puteți consuma alte alimente.

  • Roșii uscate la soare.

Roșiile au o tonă de fier, dar și vitamina C, lucru care contribuie la o mai rapidă și mai corectă asimilare a fierului în sistem.

Alături de humus, omletă sau salată, ele pot fi consumate lejer, gustul lor fiind totodată o plăcere pentru papilele tale gustative!

  • Curmale japoneze.

Sunt pline de fier și vitamina C și pot crește enorm și rapid nivelul hemoglobinei.

  • Caise deshidratate.

Pe lângă primele două minerale menționate mai sus, conține și fibre. Totodată, este bună contra constipației. Se consumă ca atare sau adăugate în iaurturi sau cereale.

  • Dudele.

Dinb categoria fructelor de pădure, acestea sunt cele mai recomandate de nutriționiști, deoarece au cel mai mult fier, dar și printre cele mai multe proteine, lucru care crește nivelul hemoglobinei.

  • Curmalele.

Te scapă de senzația de foame, însă trebuie consumate cu mare grijă, deoarece au o tonă de zahăr, motiv pentru care diabeticii ar trebui să aibă grijă la cât de mult mănâncă aceste alimente.

  • Rodiile.

Datorită nivelului ridicat de vitamina C și fierului, rodiile pot avea beneficii incredibile asupra corpului.

  • Coacăzele.

Au aceleași proprietăți (aproape) ca fructele de pădure. Se consumă alaături de prăjituri, clătite și smoothie-uri. Au mult fier și proteine, lucru care contribuie la o mai bună circulație a sângelui.

  • Pepenele.

Pe lângă ce pepenele îți curăță foarte bine sistemul digestiv și te hidratează cel mai bine dintre toate fructele, acesta majorează nivelul hemoglobinei.

  • Prunele uscate.

Au foarte multe fibre, dar te scapă și de constipație. Având fier, prunele uscate au același efect ca fructele menționate mai sus.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1