Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Copiii născuți supraponderali sunt predispuși la diabet

Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute.

Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea bebelușului la naștere și care, intr-o etapa ulterioara a vietii, pot mari sansele de dezvoltare a bolilor de inimă și a diabetului.

“Este fascinant cum gena joacă un rol important atât în greutatea fizică a bebelușului, dar și în favorizarea unor boli. Studiul acestor gene ne oferă o viziune mai amplă asupra proteinelor implicate și asupra mecanismului prin care aceste boli se instalează”, a declarat Hans Bisgaard, profesor de pediatrie și șeful Departamentului de Studiu al Astmului în Copilărie din Copenhaga, Danemarca.

Anders Borglum, un foarte cunoscut profesor în genetică medicală, a spus ca informatiile pe care le-au scos la iveala sunt foarte importante pentru domeniu medical:

“Rezultatele studiului vin să indice care gene influențează greutatea la naștere și cum este ea corelată cu bolile de care copilul va suferi la vârsta adultă.”

Daca tezele specialistilor sunt adevarate, atunci copiii nascuti subponderali au sanse mult mai mari sa fieobezi cand se maturizeaza:

“Obezitatea este, în general, corelată cu un risc crescut al apariției unor afecțiuni precum diabetul de tip 2”, adaugă profesorul Borglum.

Un alt studiu similar cu acesta, dar realizat de alt autor, Edward Ruiz-Narvaez, asistent-profesor de epidemiologie in cadrul Scolii de Sanatate Publica a Universitatii Boston, inclusiv mamele de culoare ar avea sanse mai mari sa se îmbolnăvească de diabet de tip 2, in cazul in care nasc copii subponderali. Nu ar fi de mirare, insa, caci numarul de cazuri de diabet la persoanele afro-americane este foarte ridicat.

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1