Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute. Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Efectele incredibile ale perelor!

Perele, dupa cum aratat deja zilele acestea prin articolele noastre, in special pe drinkfood.ro, sunt o combinatie dintre fructe si medicament. Ele sunt incredibile de dulci și sunt pline de vitamine și nutrienți.

Scriem despre ele acum, deoarece toamna este anotimpul lor special, cand productia romaneasca de astfel de alimente se manifesta in toata splendoarea ei, mai ales ca cele romanesti sunt super zemoase, au un caracter aparte. Haideti sa vedem si proprietatile lor.

Perele au apă în proporție de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanți și minerale , cum sunt: zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Mai mult, ele sunt recomandate si pentru diabetici, deoarece au un indice glicemic slab (30), fiind digerate și absorbite mai greu decat cele cu unul mediu/ridicat.

Medicii recomanda sa fie consumate impreuna cu coaja lor, intrucat calitatile lor sunt mult mai bine absorbite. Fructul in sine dar si sucul iesit din ele, ambele sunt recomandate.

Acesta are efecte pozitive si asupra sistemului imunitar, intrucat are multi antioxidanți.

Perele mai sunt numite si hipoalergenice, deoarece ele pot duce la reacții alergice. Motiv pentru care inclusiv copiii de vârste mai mici au voie sa le manance, ba chiar este de recomandat. Sunt un remediu foarte bun si contra inflamației mucoaselor, tulburărilor cronice, artrită și gută.

Minunatele fructe scad sansele de obezitate, diabet și afectiuni coronariene. Sa nu uitam ca perele sunt fructele cu cel mai slab indice glicemic.

 

Ultimul studiu realizat de Arhivele de Oftalmologie, in care se consumau 3 porții de fructe pe zi si s-a decis ca ele scad cu 36% riscul de a se dezvolta degenerescența maculara, motivul cel mai mare pentru pierderea vederii la oamenii batrani.

Pentru infectii sau răceli multiple medicul ne sfatuieste sa mancam, timp de 1/2 saptamani, câte un litru de suc sau de nectar de pere in fiecare zi. Filozofia orientala ne invata despre efectele pozitive inclusiv asupra plămânilor care realizeaza energie suficienta ca organismul sa omoare toti microbii.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN