domeniile ostrov, turism viticol, dan zotu
DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL LA OSTROV :) Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e reavăn. Adică nou. Dar și vechi. După gust. Și gusturile formate în timp. Și obiceiurile, sunt și noi/ dar ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Începe Târgul de Turism al României!   Între 15 şi 18 noiembrie 2018, în Pavilionul B2 al Centrului Expoziţional ROMEXPO, va avea loc ediţia aniversară a Târgului de Turism al României. În 1997, ROMEXPO a inclus în portofoliul său un târg dedicat specialiștilor din industria turismului și pasionaților de călătorii ...
Read More
MALTA TRAVEL
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Efectele incredibile ale perelor!

Perele, dupa cum aratat deja zilele acestea prin articolele noastre, in special pe drinkfood.ro, sunt o combinatie dintre fructe si medicament. Ele sunt incredibile de dulci și sunt pline de vitamine și nutrienți.

Scriem despre ele acum, deoarece toamna este anotimpul lor special, cand productia romaneasca de astfel de alimente se manifesta in toata splendoarea ei, mai ales ca cele romanesti sunt super zemoase, au un caracter aparte. Haideti sa vedem si proprietatile lor.

Perele au apă în proporție de 80%, fibre, fier, vitamina C, vitamina A, vitamina E, vitamine din complexul B, acid folic, enzime, antioxidanți și minerale , cum sunt: zinc, sodiu, clor, calciu, magneziu, potasiu, cupru și mangan. Mai mult, ele sunt recomandate si pentru diabetici, deoarece au un indice glicemic slab (30), fiind digerate și absorbite mai greu decat cele cu unul mediu/ridicat.

Medicii recomanda sa fie consumate impreuna cu coaja lor, intrucat calitatile lor sunt mult mai bine absorbite. Fructul in sine dar si sucul iesit din ele, ambele sunt recomandate.

Acesta are efecte pozitive si asupra sistemului imunitar, intrucat are multi antioxidanți.

Perele mai sunt numite si hipoalergenice, deoarece ele pot duce la reacții alergice. Motiv pentru care inclusiv copiii de vârste mai mici au voie sa le manance, ba chiar este de recomandat. Sunt un remediu foarte bun si contra inflamației mucoaselor, tulburărilor cronice, artrită și gută.

Minunatele fructe scad sansele de obezitate, diabet și afectiuni coronariene. Sa nu uitam ca perele sunt fructele cu cel mai slab indice glicemic.

 

Ultimul studiu realizat de Arhivele de Oftalmologie, in care se consumau 3 porții de fructe pe zi si s-a decis ca ele scad cu 36% riscul de a se dezvolta degenerescența maculara, motivul cel mai mare pentru pierderea vederii la oamenii batrani.

Pentru infectii sau răceli multiple medicul ne sfatuieste sa mancam, timp de 1/2 saptamani, câte un litru de suc sau de nectar de pere in fiecare zi. Filozofia orientala ne invata despre efectele pozitive inclusiv asupra plămânilor care realizeaza energie suficienta ca organismul sa omoare toti microbii.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN