Oamenii de stiinta au realizat un nou studiu in domeniul medical, care a scos la iveala factorii care conduc la aparitia diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a tensiunii arteriale crescute. Speicalistii au aflat de 60 de variante genetice care se pot observa cu usurinta in greutatea ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
MALTA TRAVEL corteva
Fulminantul turneu “This House Is Not For Sale” (un adevarat succes de casa) isi deschide portile pentru Europa incepand cu 31 mai, show-ul din Romania de pe data de 22 iulie, din Piata Constitutiei, fiind cel care inchide, in mod spectaculos, lista concertelor de pe continentul european! “In 2011, Jon ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro indagra.ro expodrink.ro targuldeturism.ro

Frunzele de dafin și proprietățile lor vindecătoare! Scade riscul de cancer și te scapă de stres!

Frunzele de dafin, in ciuda faptului ca majoritatea persoanelor le cunosc utilizarea lor doar la gatit, au cu mult mai multe utilizari decat gustul aparte pe care-l ofera mancarii. Despre proprietatile lor si utilizarile ei in medicina, cunoastem inca din antichitate, de la Hipocrate, care vedea ceaiul din frunze de dafin o modalitate de vindecare contra profilaxiei epidemiilor de holeră și malarie. Cu toate acestea, folosinta ei prinicpala de astazi este de detoxifiere, de protectie impotriva infecțiilor bacteriene, proprietati vindecatoare (a ranilor), precum si de a normaliza nivelul de zahar din sange, fiind o buna recomandare pentru diabetici.

Ceaiul pastreaza si sanatatea inimii, scade inflamația, reduce simptomele cu privire la diferite afectiuni respiratorii, ofera o mai buna digestiae si scade sansele de a face cancer.

Acestea au in compozitie si antioxidanţi, vitamine şi acid folic, precum şi calciu, potasiu, magneziu, cupru, fier, seleniu şi zinc.

Beneficiile majoritare ale frunzelor de dafin:

  • Amelioreaza simptomele sindromului intestinului iritabil și ale bolii celiace.
  • protejeaza impotriva răcelilor și a infecțiilor respiratorii, datorita trasaturilor antibacteriene.
  • elimina mătreața și opreste căderea părului. pentru asta trebuie sa fierbi mai multe frunze de dafin în apa, dupa care sa te clatesti cu continutul respectiv
  • scad inflamația din organism, motiv pentru care sunt recomandate in cazul artritei sau a reumatismului.
  • pastreaza sanatatea inimii si scade nivelul colesterolului rău – LDL.
  • scade sansele de a face cancer, datorita combinatiei speciale dintre antioxidanți și compuși organici din planta, ce contribuie in mod semnificativ la eliminarea efectele radicalilor liberi care produc cancerul – dovedesc studiile mai recente
  • scad stresul și ameliorează anxietatea, ba chiar are un usor efect somnifer
  • Vindeca rănile
  • Ameliorează durerea datorita proprietăților antiinflamatorii.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

, , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

OXYGEN