Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

METODA corectă de gătire ULEIUL DE MĂSLINE

Cred ca am scris nenumarate articole pe site-urile drinkfood.ro si newscompany.ro despre beneficiile uleiului de masline, daca esti interesat poti sa citesti articolul ACESTA(CLICK AICI) . Va recomandam sa-l beti de dimineata pe stomacul gol, deoarece este foarte bun pentru colon, piele, par, unghii, oase, iti curata ficatul, te ajuta sa slabesti, iti imbunatateste sistemul imunitar si multe altele.

Daca si tu doresti sa beneficiezi de avantajele alimentului minune, atunci trebuie sa respecti urmatoarele reguli cand gatesti folosindu-l:

  • Nu-l mai alege pe cel usor

Daca credeati ca atunci cand zic “usor” ma refer la numarul de calori, atunci va inselati, pentru ca mai toate produsele de acest gen au cam acelasi valoarea nutritiva, respectiv cam 120 de calorii și 15 grame de grăsime la o lingură. Daca apare ”light” pe produs, atunci trebuie sa stiti ca inseamna ca are o culoare și o aromă mai slaba.

  • Citeste mereu eticheta inainate sa cumperi!

Mentionam aceasta regula, deoarece este important sa cumparati uleiul de masline pe care scrie “presat la rece”:

,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” ne explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Majoritatea nu folosesc acest procedeu, deoarece, desigur, este mai sanatos, iar ca orice produs mai sanatos, este mai scump.

,,Concret, din 100 de kilograme de pulpă de măsline, ar trebui să se extragă 20 de kilograme de ulei, dar ei o încălzesc şi obţin 40 de kilograme. Este ca şi cum ai vinde un Trabant drept Mercedes,” mai spune acesta.

  • Uleiul extravirgin il folosesti numai la gatit

In primul rand, aceasta obisnuinta este o greseala, deoarece cel extravirgin este mai scump decat restul tipurilor de ulei de masline, motiv pentru care recomandat la prajit este sa folosim cel rafinat, precum şi cel nehidrogenat de palmier – ne mai recomanda prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

  • Nu il mai tine langa cuptor

Un lucru pe care nu trebuie sa-l uiti niciodata este ca uleiul de măsline se strica mai rapid, atunci cand este expus la căldură și lumina. Ține uleiul de măsline într-un recipient închis la culoare și depozitează-l într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură și de razele soarelui.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1