Principalele organe care au functii de detoxifiere a corpului sunt rinichii și ficatul. După cum probabil deja anticipați, cel mai simplu mod de a contribui la funcționarea corectă a lor este prin respectarea unei diete echilibrate și sănănătoase, care să conțină ceaiuri sau infuzii. Toxinele care sunt preluate la nivelul ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
AVINCIS
malta, la valletta
Într-o țară micuță, Capitala e de căpătâi :) Am mai fost de cîteva ori în Malta și am reușit, fără urmă de tăgadă, să ne simțim interesul viu față de această țară insulară și acum, căci, de fiecare dată, dacă ești atent, țara se schimbă, încet, APROAPE pe nesimțite - ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

METODA corectă de gătire ULEIUL DE MĂSLINE

Cred ca am scris nenumarate articole pe site-urile drinkfood.ro si newscompany.ro despre beneficiile uleiului de masline, daca esti interesat poti sa citesti articolul ACESTA(CLICK AICI) . Va recomandam sa-l beti de dimineata pe stomacul gol, deoarece este foarte bun pentru colon, piele, par, unghii, oase, iti curata ficatul, te ajuta sa slabesti, iti imbunatateste sistemul imunitar si multe altele.

Daca si tu doresti sa beneficiezi de avantajele alimentului minune, atunci trebuie sa respecti urmatoarele reguli cand gatesti folosindu-l:

  • Nu-l mai alege pe cel usor

Daca credeati ca atunci cand zic “usor” ma refer la numarul de calori, atunci va inselati, pentru ca mai toate produsele de acest gen au cam acelasi valoarea nutritiva, respectiv cam 120 de calorii și 15 grame de grăsime la o lingură. Daca apare ”light” pe produs, atunci trebuie sa stiti ca inseamna ca are o culoare și o aromă mai slaba.

  • Citeste mereu eticheta inainate sa cumperi!

Mentionam aceasta regula, deoarece este important sa cumparati uleiul de masline pe care scrie “presat la rece”:

,,Nu este de ajuns să scrie pe etichetă obţinut exclusiv prin procedee fizice, trebuie să scrie presat la rece la o temperatură de 38 de grade, iar aciditatea să fie în jur de 0,8%. Uleiurile rafinate nu trec de o,1%-o,2%,” ne explica prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Majoritatea nu folosesc acest procedeu, deoarece, desigur, este mai sanatos, iar ca orice produs mai sanatos, este mai scump.

,,Concret, din 100 de kilograme de pulpă de măsline, ar trebui să se extragă 20 de kilograme de ulei, dar ei o încălzesc şi obţin 40 de kilograme. Este ca şi cum ai vinde un Trabant drept Mercedes,” mai spune acesta.

  • Uleiul extravirgin il folosesti numai la gatit

In primul rand, aceasta obisnuinta este o greseala, deoarece cel extravirgin este mai scump decat restul tipurilor de ulei de masline, motiv pentru care recomandat la prajit este sa folosim cel rafinat, precum şi cel nehidrogenat de palmier – ne mai recomanda prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

  • Nu il mai tine langa cuptor

Un lucru pe care nu trebuie sa-l uiti niciodata este ca uleiul de măsline se strica mai rapid, atunci cand este expus la căldură și lumina. Ține uleiul de măsline într-un recipient închis la culoare și depozitează-l într-un loc răcoros, departe de sursele de căldură și de razele soarelui.

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1