Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Nu consuma următoarele alimente când consumi medicamente!

In general, dupa cum bine stiti, medicamentele nu se consuma decat daca este neaparat nevoie si la sfatul medicului.

Nici macar antiinflamatoarele nu se recomanda sa fie luate fara discernamant, intrucat majoritatea dintre acestea prezinta efecte adverse si te poti trezi cu alergii sau intoleranțe de care nici macar nu stiai. Totodata, pe prospectul lor sunt si scrise combinatiile de alimente care nu trebuie facute atunci cand sunt luate aceste medicamente. Unele alimente pot să afecteze modul de reacție al anumitor medicamente și pot duce la efecte secundare.

Mai jos sunt cateva dintre alimentele care nu trebuie combinate cu consumul de medicamente:

  • Bananele și medicamentele pentru hipertensiune.

Aceste tipuri de medicamente deja duc la o majorare a nivelului de potasiu din organism, iar o cantitate prea mare din aceasta substanta in organism poate duce la palpitații sau pot crește ritmul cardiac.

  • Grapefruit și medicamentele pentru colesterol. 

Sucul de grapefruit majoreaza nivelul acestor medicamente în sistemul circulator, adica, in final, va creste sansele de aparitie a reactiilor adverse. Mai mult decata atat, sunt numeroase studii care au dovedit ca combinatia acestui fruct cu medicația împotriva colesterolului poate conduce la dureri ale membrelor inferioare sau, uneori, umflarea lor.

  • Anticoagulantele și sucul de merișoare. 

Sucul de merisoare da nastere unui fenoment de subțiere a sângelui in cazul persoanei care consuma anticoagulante.

  • Laptele si antibioticele.

Laptele va ingreuna in cazul antibioticelor efectul. Astfel, calciul din lactate nu permite corpului să asimileze intr-o maniera corecta antibioticele, motiv pentru care ele nu o sa mai aiba acelasi efect asupra corpului.

  • Ciocolata neagră scade sau chiar distruge anumite medicamente.

In cazul a catorva dintre tratamentele prescrise pentru insomnii sau pentru depresie nu se recomanda consumul, pe acest timp, de ciocolată neagră.

  • Cafeaua distruge sau afecteaza efectul unor pastile.

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1