A doua jumătate a lunii septembrie și începutul lunii octombrie este vremea evenimentelor culturale și a celor dedicate vinului și viei în Ținutul Vinului, dar și în alte puncte importante din județul Prahova.
Sărbatoarea Vinului 2024 Valea Călugărească așteaptă iubitorii de vin, must, pastramă sau produse tradiționale în perioada 20-22 septembrie să se bucure de roadele toamnei din Ținutul Vinului, dar și de muzică populară pregătită special cu nume sonore precum: Constantin Enceanu, Vali Vijelie, Florin Vasilică, dar și alte genuri ca: Daniela Gyorfi, Vescan, Șatra Benz, Lino sau Antonia.
Pentru cei interesați de incursiuni direct la crame, acolo unde se face vinul, în Ceptura Crama Serve îi așteaptă pe 21 septembrie la ”SERVE End of Harvest Owners’ Party”, cu vizită în cramă, degustare de vinuri selecționate, grătare încinse și activități relaxante. ( Detalii pe End of Harvest Owners’ Party @ Crama SERVE)
Tot pe 21 septembrie se poate experimenta un tur de 2 crame în Ținutul Vinului, Cramele Viile Metamorfosis și STREHAN. În cadrul evenimentului ”THE JOURNEY OF DEALU MARE VINEYARDS – O călătorie a aromelor vinurilor podgoriei Dealu Mare” se degustă cinci vinuri de la cele 2 crame, se face o plimbare printre podgoriile Dealu Mare cu Sightseeing Bus, dar se ia și prânzul în podgorie cu must, pastramă și voie bună (Detalii pe Viile Metamorfosis).
La Tohani Crama Apogeum îi așteaptă pe cei care vor să simtă drumul de la strugure la vin pe 21 septembrie la evenimentul ”Cu Mainile Murdare”, pentru a culege struguri și a exeprimenta o cină cu degustare și concert la foc de tabără. (detalii pe Bilet Eveniment Cu Mainile Murdare)
Iar pe 28 septembrie sunteți așteptați la Tohani pentru un super-concert Subcarpați, pentru mizică și cules de vie la crama Apogeum. (detalii pe Concert Subcarpați – Muzică și cules de vie la Tohani)
Pe 28 septembrie în Ceptura la Conacul Vinalia iubitorii vinului sunt așteptați la ”Sărbătoarea Mustului la VINALIA!”, cu premii speciale pentru cei mai rapizi culegători, brunch, degustare rafinată de vinuri, tur ghidat al cramei, delicii culinare la proțap și foc de tabără sub cerul liber. ( detalii pe Sărbătorile Vinalia – ediția de toamnă 2024)
La Vadul Săpat , la Crama de Piatră, pe 28 septembrie participanții se pot bucura de un brunch însoțit de muzica live oferită de Corina Sirghi și Taraful Juean Americanu, care vor aduce atmosfera perfectă pentru o zi relaxantă și plină de savoare. (detalii pe https://www.facebook.com/cramadepiatra )
Pe 22 și 29 septembrie Casa Timiș din Chițorani așteaptă iubitorii tradițiilor de toamnă la „Răsfăț și Desfăț”. În cadrul acestui eveniment, participanții au ocazia să sărbătorească recoltele de peste an, să culeagă strugurii din vie, să se bucure de mustul proaspăt și să-și creeze amintiri unice alături de toată familia. (detalii pe https://www.facebook.com/casatimis.ro/events )
Tot pe 29 septembrie Crama Ferdi din Dumbrăvești așteaptă vizitatorii la ”Must &Wine Tasting”, pentru a culege struguri, a savura noul must și a degusta noile vinuri împreună cu bunătăți locale (meat, cheese & salads), într-o atmosferă relaxantă și prietenoasă. (detalii pe https://www.facebook.com/events/1674399669769863?ref=newsfeed)
Pe 5 octombrie Crama Gramofon, din Iordăcheanu, așteaptă iubitorii la ”Must Party”, cu must, vin, mâncare tradițională și muzică bună. (detalii pe https://www.facebook.com/GramofonWine ).
Pe 19 octombrie Licorna Winehouse, din Gura Vadului, găzduiește ”Bike&Wine – O poveste cu Fetească la Licorna Winehouse”, ediția a III-a. Experința include: ghidaj și asistență, tur pe bicicletă în zona viticola Dealu Mare, apa, fructe si energizante pe traseu, tur ghidat al cramei Licorna Winehouse și o degustare speciala de vinuri din gama Feteasca Alba si Feteasca Neagra, însoțite de mici gustari din brânzeturi, măsline, mezeluri. (detalii pe https://www.facebook.com/events/3818544361694179/?ref=newsfeed)
Reamintim că în aprilie 2024 Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova a primit certificatul de recunoaștere a ”Ținutului Vinului Prahova” ca rută culturală a vinului din partea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.
Ruta ”Ținutul Vinului Prahova” este o rută culturală inclusă în RUTELE REGIONALE, dar și în RUTA NAȚIONALĂ A VINULUI DIN REGIUNILE ISTORICE ALE ROMÂNIEI, alături de alte 8 rute ale vinului. În prezent peste 20 de crame așteaptă vizitatorii pentru degustări de vin, în orice perioadă a anului, cu anunțare prealabilă. Detalii pe https://www.exploreprahova.ro/recomandari-2/1/%C8%9Ainutul-vinului.
În ceea ce privește evenimentele culturale iubitorii teatrului pentru copii sunt așteptați la ”Festivalul de teatru pentru copii și tineret Imaginarium”, în perioada 24-29 septembrie (detalii pe https://www.teatruploiesti.ro/nou/index.php?page=festival_detail&event=1&edition=25 ) sau la spectacolele în aer liber din cravana „După blocuri-teatru în cartiere” din perioada 13 septembrie -26 octombrie.
Iubitorii de fotografie sunt așteptați în perioada 11-13 octombrie la ”Festivalul de fotografie Secvențe”, în Ploiești. Timp de trei zile, Ploieștiul va fi gazda unei serii de expoziții, workshop-uri, prezentări și discuții despre fotografie, având ca scop celebrarea și promovarea talentului fotografic. Evenimentul este organizat de Clubul de Turism și Arte Escamonde Ploiești împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului. Detalii pe https://secvente.com.
În premieră anul acesta are loc și un concurs de fotografie destinat tinerilor elevi prahoveni intitulat “Elevii fotografiaza!”, în perioada 10 septembrie – 6 octombrie 2024. Temele concursului sunt: ”Colegii mei”, ”Cartierul meu” sau ”Ploieștiul turistic”. Tinerii din clasele V-XII pot câștiga premii Cewe România, dacă surprind FOTOGRAFII cu una din temele concursului, postează fotografia pe Instagram sau Facebook folosind #secventeconcurs, strâng cel puțin 50 de aprecieri, trimit fotografia și dovada pe adresa: secventeconcurs@gmail.com, apoi vino la FESTIVAL pentru a vota fotografiile expuse. Detalii pe https://fb.me/e/3YWaGSKWC .
APDT Prahova este un parteneriat public-privat, model de bune practici, cu funcțiuni de OMD, organizație de management al destinației, înregistrată din 2008 la inițiativa ANAT. Aceasta reunește într-un parteneriat public-privat alături actori din turismul prahovean: Consiliul Județean, consilii locale, hoteluri, agenți de turism, CCI Prahova, UPG.
APDT Prahova este membru în Consiliul Director al Alianței pentru Turism (APT), membru activ al Consiliului de brand al României, al grupului de lucru voucherele de vacanță, al grupului de lucru Organizații de Management al Destinațiilor (OMD) și de asemenea membru fondator și vicepreședinte al Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).
No comments yet.