Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cele 10 reguli de aur ale sănătății

Un renumit medic suedez, pe numele său Bertil Marklund, a lansat o carte denumită “cele 10 reguli de aur ale sănătății” („Les 10 regles d’or de la santé”), prin care acesta ne stabilește pașii pe care trebuie să-i urmăm mereu pentru a avea o viață sănătoasă.

„Eu însumi decid cum vreau să îmbătrânesc — sau să nu îmbătrânesc”, scrie acesta în prima parte a cărții – este medic generalist, profesor și specialist în sănătate publică.

După cum arată studiile sale: „influența patrimoniului genetic asupra duratei vieții nu este decât în jur de 25%, în timp ce modul de viață o determină în proporție de 75%”. Cartea are la bază experiențele sale de-a lungul vieții, din meseria sa de medic dar și ca cercetător în Suedia, făcând parte inclus din literatura științifică.

  • Exerciții fizice:

Contribuie enorm la cea de-a două regulă, de a controla stresul, pe care ne ajută să-l evităm. Stresul afectează celulele corpului nostru și, deci, este esențial să faceți măcar puțin sport în fiecare săptămână, nu neapărat în fiecare zi. În general, alegeți să fiți mai mobili, decât să stați cu mâinile pe volan sau așteptând liftul.

  • Controlați stresul
  • Dormiți bine, dar nu exagerat

În caz contrar, corpul nu are suficientă energie pentru a-și îndeplini fucnțiile de zi cu zi, scade puterea sistemului imunitar, crește șansele de a te îngrășa, dar și de a contracta alte boli.

  • Expuneți-vă la soare, însă nu exagerat

Alimentația poate ajuta în acest sens (peștele gras sau ouăle), dar este bine și să ieșim din casă des, pentru a sintetiza vitamina D. Această vitamină contribuie la buna funcționare a sistemului nervos, sănătatea oaselor și spatelui, dar și întărirea sistemului imunitar. Scade șansele de a face anumite boli: cancer, diabet, depresie, infecții, psoriazis, scleroză în plăci. Nu uitați însă că dacă stăm prea mult la soare, efectele sunt pe dos.

  • Alimentație sănătoasă 

Este important să aveți o dietă cât mai diversă, asta recomandă toți nutriționiștii, dar fiți atenți să mâncați mai ales cele care au cantități mari de vitamine, grăsimi bune, antioxidanți. Fără zahăr și mai puține alimente grase,  nu exagerați nici cu carnea sau mezelurile, creșteți cantitatea de proteine vegetale.

  • Apă și cafea:

Nu uitați articolele noastre despre aceste două alimente, cafeaua mai ales scade șansele de a face diabet, de accident vascular cerebral, de Alzheimer sau de Parkinson. Nu mult însă.

  • Nu luați prea multă greutate, stăpâniți-vă

Altfel ați putea dezvolta boli cardiovasculare și diabetul.

  • Spălați-vă pe dinți de cel puțin 2 ori pe zi – o dată dimineața, o dată seara

Igiena bucală este direct proporțională cu circulația sanguină, arată medicul Marklund.

  • Gândire pozitivă
  • Întrețineți viața socială

, , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1