un nou canal whatsapp, whatsapp
Sunteți pregătiți pentru o vacanță de vis pe litoralul românesc? Alăturați-vă acum canalului nostru exclusiv de WhatsApp pentru a descoperi cele mai atractive oferte la mare, disponibile doar pentru membrii grupului! Intră în grupul nostru de WhatsApp https://frshl.eu/5HY și primește în timp real oferte exclusive pentru un sejur de neuitat ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
AVINCIS
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More
MALTA TRAVEL
Invitatie-TalentA corteva
horia gârbea, iarbă la tot cartierul
DE 12 LEI IARBĂ Prima mențiune, firește, este despre TITLUL.  EL E CATCHY. El fură privirile. E special conceput ca o reclamă de marketing. Și, trebuie să recunoaște, da, funcționează. Va stârni rumori. Eterne. Ideea de a băga umpr în titlu e nespus de savuroasă. Și pragmatică. Lumea va râde ...
Read More

Colesterolul rău, un mit?

Gheorghe Mencinicopschi distruge orice mit cu privire la efectele negative ale colesterolului asupra corpului. 

Gheorghe Mencinicopschi a spus, in cadrul unui interviu, că ideea de colesterol rău este, in realitate, un mit și ca nu are niciun fel de conexiuni cu afectiunile cardiovasculare, asa cum s-ar crede de fapt. In contrapartida, omul de stiinta e spune clar care sunt alimentele cu adevarat nocive corpului nostru si care pot duce la afectiuni foarte grave

Mit 1: “Colesterolul nu este bun și rău”

Mit 2: “Câte mituri s-au creat împotriva cărnurilor, laptelui. E o minciună cu colesterolul alimentar, nu prea are legătură cu boala cardio-vasculară. Ateromizarea are loc în urma unui proces de inflamare la nivel celular și care este generată de radicalii aceia liberi de care se tot vorbește, prin urmare a faptului că mâncăm mâncarea asta prea chimizată, foarte procesată, fumăm, bem și atunci se creează o cantitate mare de radicali liberi în sânge. Iar colesteroul alimentar nu e tot una cu lipoproteinele din sânge, aici sunt minciuna și confuzia.

Continuarea Mitului 2: Colesterolul ca atare nu poate circula în sânge pentru că s-ar face lapte sângele. Acolo circulă niște lipoproteine care sunt făcute de ficat, dacă ficatul e bolnav.(…) În realitate, colesterolul nu este bun și rău, este numai bun, el devine rău când s-a oxidat de către radicalii liberi și atunci organismul nu îl mai recunoaște și sistemul imunitar îngurgitează aceste proteine oxidate, care nu au legătură cu colesterolul, și îl duc în interiorul arterei și începe un proces de inflamare.

Nu înseamnă că am mâncat untură de porc, care este sănătoasă, neprocesată mai ales, și gata s-a depus pe artere cum se depune grăsimea pe țeava de la chiuvetă” a declarat Gheorghe Mencinicopschi.   

, , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1