Medicii oncologi din SUA au descoperit o legătură între zahăr și șansele de a te infecta cu noul coronavirus, acesta având efecte nefaste asupra corpului în contact cu acest virus letal. Explicațiile lor De curând a fost realizat un studiu de către medicii oncologi de la Universitatea din Pittsburgh care semnalează ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Porumbul este cultivat în variate condiții de climă și sol, întâlnindu-se în emisfera nordică, în Canada și Rusia, până la 58ᵒ latitudine, iar în emisfera sudică, în Noua Zeelandă, pană la 42-43°. Prezintă o mare plasticitate ecologică, cultivându-se pe terenuri şi în condiţii climatice foarte diferite. Astfel, porumbul a reușit ...
Read More
AVINCIS
destinatie sigura, malta, pret de vacanta
Malta, destinația ideală pe timp de pandemie Molima nu a avut șanse pe tărâm maltez MALTA este insula în care îți poți petrece pe timp de pandemie cel mai bine vacanța. Pentru că în Malta nu a fost decât un singur CAZ (cu totul întâmplător) de român contaminat cu COVID, ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
Karathane™ Gold 350 EC- protecție sigură împotriva făinării la vița de vie și castraveți Fainarea vitei de vie produsa de agentul patogen Uncinula necator a fost observata prima data in tara noastra in anul 1851 iar de atunci s-a extins continuu ajungand astazi sa fie prezenta in orice plantatie de ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

TOTUL despre grăsimi!

Este adevarat ca nu trebuie sa consumam prea multe grăsimi (in exces, la o adica), pentru ca o sa ne fie oprita circulatia artelor și o sa ajungem in mormant cu o viteza mult mai rapida decat ar prevede legea, insa ultimele studii au aratat ca zaharul ar fi, in realitate, inamicul nr. 1, iar nu grasimile (pe langa faptul ca unii medici/nutritionisti vad pastele drept alimente 100% sanatoase…).

In plus, cardiologul Aseem Malhotra a comentat ca grasimile pot fi folosite si in scop benefic si ca sunt, oricum, substante elementare pentru dobandirea unei sanatati de fier.

Dr Malhotra a declarat ca omleta din trei ouă preparata în ulei de cocos, e cel mai bun mic dejun pe care-l putem obtine:

”În această dimineață, am mâncat la micul-dejun o omletă din trei ouă, gătită în ulei de cocos și o cafea cu lapte integral, la fel cum fac aproape în fiecare zi. La masa de prânz mănânc o felie de brânză grasă, iar la cină adaug ulei de măsline peste salată. Între mese ronțăi nuci, alune, migdale, fistic. Pe scurt, mănânc o grămadă de alimente bogate în grăsimi, deși sunt cardiolog și tratez oamenii bolnavi de inimă”, a mai spus specialistul.

Numeroase opinii medicale si studii au ingrasat opinia publica cum ca grasimea blocheaza arterele și îngrașă, ceea ce a condus la un fel de epidemie, toata lumea se fereste de acest tip de alimente! Incercam sa consumam mai mult cele light sau degresate. Dupa cum dovedeste cardiologul de fata, ne este recomandata o dietă cu putine grăsimi si ne asigura ca nu vom dezvolta afectiuni ale inimii și nici nu vom lua kilograme în plus, ba dimpotriva!

”De fapt, aș merge chiar mai departe și aș spune că epidemia de obezitate de azi e rezultatul acelor sfaturi din 1977 care prevedeau reducerea consumului de grăsimi”, a adaugat specialistul.

Doctorul ne explica efectele grasimilor.

“În ultimul timp, mi-am făcut un obicei din a le spune pacienților mei cu boli grave de inimă să evite tot ce conține eticheta”degresat” sau ”cu puține grăsimi”.

În schimb, le spun să consume lactate integrale și alte grăsimi saturate, pentru a-și îmbunătăți starea de sănătate.

Cât despre colesterol, în unele cazuri, scăderea nivelului acestuia poate crește riscul cardiovascular și de mortalitate. În cazul oamenilor sănătoși, un colesterol mai mare de 60 este asociat cu un risc mai mic de mortalitate.” – a spus el.

, , , , , , , , , , ,

No comments yet.

Leave a Reply

1